Ninsori puternice în Europa. În Grecia, trei oameni au murit din cauza gerului. Zboruri anulate în Austria

6 ianuarie 2019, 20:23

Victimele din Grecia au fost găsite într-o mașină surprinsă de o furtună, în apropiere de Atena. Grecia se confruntă cu ninsori, furtuni și cu un val prelungit de frig în mai multe regiuni, printre care Salonic. S-au înregistrat și minus 18 grade Celsius. Au fost multe apeluri la serviciile de urgență din partea unor persoane rămase blocate în mașini sau în case.

„Toate drumurile sunt acoperite cu zăpadă, iar traficul se desfăşoară cu dificultate”.

14.000 de locuințe au rămas fără curent în nordul Austriei, din cauza viscolului. La Innsbruck, sute de turiști sunt blocați pe aeroport. Unii caută alternative să ajungă acasă după o vacanță cu zăpadă în exces. Mai multe drumuri și rute feroviare au fost închise.

„Merg la New York. Zborul spre Londra a fost anulat. Aveam acolo transfer”.

„Caut acum un tren spre Viena”.

Imaginile sunt din regiunea Salzburg, copleșită de turiști și de zăpadă. O persoană a fost surprinsă de o miniavalanșă pe o pârtie. A avut șansa să fie salvată de un echipaj salvamont. Autoritățile austriece avertizează că riscul de avalanșă rămâne foarte ridicat.

Au fost peste 100 de accidente în Bavaria din cauza condițiilor meteo. Echipele de intervenție acționează pentru deszăpezirea șoselelor și pentru reluarea traficului feroviar, afectat de copaci căzuți pe șine. Potrivit specialiștilor, va ninge și la începutul săptămânii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite