Ninsori în mai bine de jumătate din țară. Circulație îngreunată pe multe drumuri naționale și județene

19 noiembrie 2018, 19:14

În Harghita a nins abundent mai bine de 12 ore și, pe alocuri, s-au depus 30 de centimetri de zăpadă. Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale, iar drumarii au intervenit continuu de la miezul nopţii, cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante. Mai multe vehicule de mare tonaj au rămas blocate din cauză că nu erau echipate de iarnă.

La toate urcările în pantă în pasuri şi trecători s-au instituit filtre rutiere pentru vehiculele mai mari de 3,5 tone.

A nins fără întrerupere noaptea trecută și în zona Moldovei. În județul Iași, mai multe mașini au derapat din cauza zăpezii de pe carosabil. În numai o oră, au avut loc patru accidente rutiere. Temporar, porţiuni de drum au fost blocate din cauza şoferilor care fie nu au adaptat viteza la condiţiile de drum, fie nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă.

Și în județul Neamț a nins abundent, iar vântul puternic spulberă zăpada.

În Piatra Neamț, mai multe artere ocolitoare și chiar străzi din oraș au fost blocate zeci de minute din cauza unor autocamioane neechipate corespunzător. Și mulți dintre șoferii de autoturisme au pornit la drum fără cauciucuri de iarnă.

În nordul județului Mehedinți, stratul de zăpadă a depăşit 15 cm. Puține utilaje au ieșit pe drumurile județene, întrucât la licitațiile pentru deszăpezire nu s-a înscris nici o firmă.

În Olt, un tir a blocat zeci de minute șoseaua dintre Caracal și Radomirești, după ce a derapat, iar două persoane au fost rănite într-un accident la ieșirea din Slatina. Peste o mie de locuitori din Olt au rămas fără curent electric.

15 centimetri de zăpadă s-au depus și în județul Brașov. S-a circulat cu greutate pe drumurile naționale, dar și pe străzile din municipiul Brașov.

Vânt puternic pe litoral. Porturile de la Marea Neagră au fost închise încă de ieri seara din cauza vântului care a atins și 70 de km/h și a valurilor de peste 6 metri în larg.

De dimineață, operațiunile s-au reluat doar în portul Constanța, în timp ce Midia și Mangalia rămân închise. Și traficul fluvial a fost suspendat în judeţul Constanţa, iar bara Sulina a fost închisă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării