Ninsori în cea mai mare parte a tării. Cod galben de viscol și ninsori însemnate în șapte județe

22 ianuarie 2019, 10:51

Ninge în Oltenia, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă. În județul Gorj, de exemplu, drumarii au împrăștiat azi -noapte peste 150 de tone de material antiderapant pe drumurile din județ.

În județul Gorj ninge slab, iar vizibilitatea este bună, cu excepția drumului către stațiunea la Rânca, unde este redusă sub 100 de metri din cauza ceții.

Meteorologii au actualizat informarea meteo pentru perioada 22 ianuarie, ora 11 – 23 ianuarie, ora 10.

În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile și pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Cod galben de ninsori pentru Munții Banatului și a Carpații Meridionali

ANM a emis o avertizare Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și strat consistent de zăpadă, pentru intervalul 22 ianuarie, ora 16 – 23 ianuarie, ora 10, în zona Munților Banatului și a Carpaților Meridionali.

În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80-90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă