Ninsori abundente în estul Californiei. Actorul Jeremy Renner, în stare critică, după ce a fost lovit de un utilaj de deszăpezire

2 ianuarie 2023, 19:41

Estul Californiei a fost lovit de o furtună de zăpadă, iar stratul de nea a atins în unele zone un metru. Doar duminică ninsoarea s-a depus într-un strat de 33 de centimetri. Autorităţile au emis avertismente pentru locuitorii din regiunea lacului Tahoe, dintre California şi Nevada.

Nu este de glumă cu zăpada, spunea pe o reţea de socializare şi actorul Jeremy Renner, cunoscut din filmele Avenger sau Misiune Imposibilă. Însă el a fost lovit de un utilaj de deszăpezire, chiar în faţa locuinţei sale, şi a fost transportat la spital. Starea sa de sănătate este gravă, au anunţat publicaţiile americane.

Pe de altă parte, ploile torenţiale au provocat inundaţii serioase în nordul Californiei. Mai multe şosele au fost acoperite de apă şi nămol, în unele regiuni au fost alunecări de teren, iar mii de oameni au rămas fără curent electric.

O alertă de evacuare a populaţiei din zonele de risc din ţinutul El Dorado a fost emisă de autorităţi, însă a fost anulată după câteva ore.

Într-un alt şinut, din nordul Californiei, ploile au dus la formarea unui aşa zis râu atmosferic, adică adevărate coloane de apă transportate în atmosfera din apropierea oceanului spre zonele cu clima mai temperată. Astfel, lângă San Francisco debitul ploilor a fost de 13 centimetri, fapt ce a dus la închiderea multor drumuri.

Potrivit meteorologilor, ploile torenţiale vor mai continua cel puţin o zi.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă