Ninsori și viscol la munte. Transfăgărășanul este închis până la primăvară. Traficul rutier este închis pe Transalpina

28 octombrie 2017, 10:56

Șoferii care circulă prin Argeş, dinspre Pitești spre Bâlea Lac, sunt redirecţionaţi pe o rută ocolitoare. Mai mulţi turişti au rămas înzăpeziţi cu maşinile la Bâlea Lac, dar au reuşit să coboare prin Argeş.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în zona montană a nins viscolit. Stratul de zăpadă are între 10 și 15 centimetri grosime, dar troienele ajung și la 30 de centimetri.

CNAIR a anunțat, într-un comunicat, închiderea circulației pe Transfăgărășan:

Astăzi, 28.10.2017, începând cu ora 15:00, circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între Piscul Negru și Bâlea Cascadă, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a căderilor de zăpadă, viscolului, ceței și pericolului de avalanșă. Având în vedere riscul major pentru viața și integritatea corporală a participanților la traficul rutier, cauzat de evoluția vremii în acest anotimp, CNAIR SA a luat decizia închiderii circulației pe acest sector de drum, până în primăvara anului viitor, când condițile meteo vor permite reluarea traficului rutier. Decizia închiderii circulației de la ora 15.00, a fost luată pentru a permite persoanelor aflate în zonă să iasa de pe ruta DN 7C (Transfăgărășan).

Reprezentanții CNAIR se vor afla pe traseu pentru a îi ajuta pe cei care întâmpină eventuale greutăți la coborârea de pe Transfăgărășean, dar și pentru a interzice intrarea pe acest drum național.

Poliţia Română vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.”

Tot din cauza viscolului și a zăpezii, este închis și traficul rutier pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului. Sunt în vigoare mai multe atenţionari nowcasting de ninsori și intensificări ale vântului pentru zonele de munte. A nins şi în Bucegi, pe platou, dar şi în Masivul Parâng.

Şoferii care pleacă la drum prin zonele montane sunt sfătuiţi să-şi echipeze maşinile de iarnă. Altfel, riscă să fie amendaţi cu până la 2.500 de lei. Li se reţine şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite