Ninsori și ploi abundente, viscol și îngheț în Europa. Cod portocaliu de zăpadă și polei în Franța, cod roșu de inundații la Lisabona

14 decembrie 2022, 12:23

Aproape toată Portugalia e sub cod portocaliu. Plouă continuu, iar inundațiile au făcut prăpăd. În Capitală e cod roșu. Autoritățile în Lisabona au îndemnat oamenii să rămână acasă și să nu iasă decât dacă au vreo urgență. A fost întrerupt transportul public. Apa a intrat în sute de magazine și locuințe.

În Spania, 10 regiuni sunt în alertă din cauza ploilor abundente. Cea mai afectată este Extremadura, unde a fost activat planul special pentru protecție civilă. Zeci de drumuri au fost inundate și a fost suspendată circulația între mai multe localități.

Serviciile de urgență au primit numeroase apeluri la 112 și au intervenit pentru salvarea persoanelor blocate în locuințele inundate. Vântul a atins viteze de aproape o sută de km pe oră, iar în nordul Spaniei, în Pirinei a fost emis primul avertisment de ninsori abundente.

În Franța, la Lyon, a nins abundent. Autobuzele nu mai circulă, iar tramvaiele și metroul sunt supraaglomerate.

Meteorologii francezi anunță că ninsorile se vor extinde în Hexagon, începând de astăzi. De asemenea, pe francezi îi așteaptă un ger năpraznic.

Și în unele zone din Norvegia totul e dat peste cap din cauza ninsorilor și a stratului gros de zăpadă depus pe străzi și șosele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării