Ninsori și lapoviță la munte. Avariile la rețeaua electrică au lăsat stațiunea Borsec fără curent timp de mai multe ore

20 noiembrie 2022, 20:13

Scăderea temperaturilor mai ales în zonele de munte a transformat ploaia în ninsoare încă de noaptea trecută. În trecătorile înalte, drumarii au ieșit pe traseu și au împrăștiat material antiderapant.

Autoritățile spun că s-au pregătit și pentru condiții mai grele.

Alexandru Slavita, director Secţia Drumuri Naţionale Bistriţa Nădăud: S-au montat în jur de 1.000 de metri liniari de panouri parazăpezi, iar pentru perioada următoare, având în vedere codul galben existent, se vor înregistra ninsori numai în zona Pasului Tihuţa. Avem instalate în bază toate utilajele programate, respectiv nouă autobasculante cu lamă şi răspândire şi două încărcătoare. Avem în jur de 2.500 de tone de material antiderapant.

În Harghita, ninsoarea abundentă a adus probleme. Avariile la rețeaua electrică au lăsat stațiunea Borsec fără curent timp de mai multe ore.

Jozsef Mik: Azi noapte a nins şi după aceea dimineaţa ar fi plouat. Era un strat de zăpadă de 10 cm şi din cauza ploii era o zăpadă umedă, probabil că s-au rupt cablurile. Partea de sus a staţiunii a fost afectată, în jur de 50 de locuinţe şi pensiuni.

MARAMUREȘ (Sursa: Facebook, Parcul Național Munții Rodnei)

Au fost scoase utilejele de iarnă și în Maramureș. În Pasul Gutâi și Prislop a căzut lapoviță, dar a și nins. 16 tone de material antiderapant au fost împrăștiate pentru a preveni formarea poleiului.

Un strat nou de zăpadă s-a așternut la Vârfu Omu. E lapoviță în Munții Bucegi, iar turiștii sunt sfătuiți să nu plece pe trasee, pentru că este foarte periculos, chiar și pentru cei antrenați și cu echipament corespunzător.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Ninsoare. Circulație rutieră în condiții de iarnă

Se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din 12 judeţe

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării