Ninsoare în Europa Centrală și de Est, vânt puternic în Italia

20 aprilie 2017, 17:39

Sute de echipaje speciale şi maşini de pompieri intervin pe autostrăzile din Austria, unde iarna grea încurcă traficul. O parte din drumuri au fost închise ca să se poată interveni în regim de urgenţă.

Oamenii surprinşi în trafic de ninsoarea puternică au primit pături şi ceai cald, dar şi combustibil, unde a fost necesar. În Austria ninge de 48 de ore, nu doar în zonele montane, ci şi în marile oraşe. Un eveniment neobişnuit pentru această perioadă a anului, în ultimul deceniu.

Vreme de iarnă este şi în Cehia, Polonia, Serbia şi Ungaria, unde doar florile amintesc că este de fapt primăvară. Una cu dinţi de gheaţă.

Ninge şi în estul Ucrainei, la Karkov, unde zeci de zboruri au fost anulate. Deşi vîntul puternic a aruncat în stradă sute de copaci, iar alimentarea cu electricitate a căzut în multe zone, localnicii îşi păstrează optimismul.

„Vremea este minunată, Crăciun Fericit! Să fiţi în formă. Nici un tip de vreme nu ar trebui să vă strice buna dispoziţie. Zăpada înseamnă fericire”.

În Italia, la Rimini, vântul puternic a ucis 4 persoane care se aflau pe o ambarcaţiune uşoară.

Curenţii au fost atât de puternici, încât din iahtul care s-a izbit violent de stâncile din port nu a mai rămas nimic. Echipa specială ajunsă la faţa locului a recuperat trupurile neînsufleţite din marea agitată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă