Ninsoare abundentă și viscol în Polonia, Croația și Germania. Sute de accidente rutiere, opt răniți și întreruperi ale curentului electric

22 ianuarie 2023, 18:43

GERMANIA

Mai multe accidente au avut loc pe autostrăzile din sud vestul Germaniei, după ce a nins puternic și pe drumuri s-a depus un strat gros de 20 de centimetri de zăpadă. Nu doar autovehiculele personale au întâmpinat probleme, ci și camioanele, care au înaintat cu greu pe drumurile alunecoase.

Nici după ce au intervenit echipajele de deszăpezire, situația nu a devenit mai bună. Potrivit poliției rutiere germane, în câteva ore au avut loc 100 de accidente doar în sud-vestul țării, în care au fost rănite opt persoane.

POLONIA

A nins puternic și în mai multe regiuni din Polonia, iar zăpada s-a așezat într-un strat de peste 20 de centimetri. Din cauza ninsorilor, circulația pe drumurile publice s-a desfășurat cu dificultate.

Și pompierii au avut mult de lucru pentru că din cauza zăpezii și a viscolului s-au prăbușit mai mulți copaci. De aceea au fost și numeroase cazuri de întrerupere a alimentării cu energie electrică.

CROAȚIA

Ninsoarea și viscolul au creat probleme și în Croația. Mai multe drumuri naționale au fost închise, iar circulația feriboturilor pe Marea Adriatică a fost suspendată.

Probleme au fost din cauza ninsorii în majoritatea orașelor din nordul Croației, unde zăpada a ajuns și la 30 de centimetri grosime.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite