Nikolai Patrușev, personaj influent din cercul lui Putin, acuză Polonia că vrea să pună stăpânire pe teritoriile din vestul Ucrainei

Foto: Flickr
Foto: Flickr
31 mai 2022, 17:00

„Așa-numiții parteneri occidentali ai regimului de la Kiev nu ezită nici ei să profite de situația actuală pentru interesele lor egoiste și au planuri speciale pentru teritoriile ucrainene. (…) Se pare că Polonia trece deja la acțiuni pentru a pune stăpânire pe teritorii din vestul Ucrainei”, a declarat Patrușev, marți, la o reuniune privind securitatea națională în regiunea Volga.

„O confirmare vie a acestui lucru a fost vizita la Kiev a președintelui polonez (Andrzej) Duda, precum și declarațiile acestuia potrivit cărora granița polono-ucraineană va înceta în curând să mai existe”, a spus Patrușev.

Patrușev a mai susținut că „deja o serie de state lucrează în mod activ la dezmembrarea” Ucrainei.

Potrivit secretarului Consiliului de Securitate al Federației Ruse, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, intenționează să le acorde polonezilor un statut special, inclusiv posibilitatea de a ocupa funcții publice de conducere.

Anterior, Patrușev a declarat că politica Washingtonului și a Kievului ar putea duce la dezintegrarea Ucrainei în mai multe state.

„Rezultatul politicii Occidentului și a regimului de la Kiev aflat sub controlul său nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state”, a declarat Patrușev într-un interviu acordat la 26 aprilie pentru Rossiyskaya Gazeta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite