Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU: “Dacă vine războiul, să nu vă îndoiţi: regimul nord-coreean va fi distrus complet”

30 noiembrie 2017, 15:01

Coreea de Nord susţine că dispozitivul a atins  altitudinea de 4.475 km înainte de a cădea în mare, la 950 de km de la locul de lansare. Experţi occidentali au apreciat că traiectoria în forma de clopot, pe verticală, sugerează că ar avea o rază de peste 10.000 de km, adică ar putea atinge continentul american.

Kim Jong Un a declarat că ţara sa a devenit un stat nuclear în sensul deplin al cuvântului. Consiliul de securitate a fost convocat de urgenţă pentru dosarul nord-coreean. Washingtonul a lansat un nou avertisment dur la adresa Phenianului.

“Dictatorul din Coreea de Nord a făcut o alegere care aduce lumea mai aproape de război, nu mai departe. Nu am dorit niciodată un război cu Coreea de Nord şi nu îl dorim nici azi. Dar dacă războiul va avea loc, va fi din cauza actelor de agresiune continuă, cum a fost cel de ieri. Dacă vine războiul, să nu vă îndoiţi: regimul nord-coreean va fi distrus complet”, a avertizat ambasadorului SUA la ONU, Nikki Haley.

SUA au cerut la ONU izolarea completă a Coreei de Nord. O solicitare directă a fost adresată Beijingului, care ar trebui să oprească orice livrare de petrol către Phenian. Comunitatea internaţională a condamnat testul nord-coreean. Coreea de Sud a făcut ample manevre militare, lansând şi rachete sol sol, la câteva ore de la testul vecinilor din nord.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite