Nicuşor Dan: Consider că nu este oportună majorarea salariilor primarilor în acest moment

Edilul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este de părere că nu este oportună în acest moment majorarea salariilor primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

28 Septembrie 2022, 14:43 (actualizat 28 Septembrie 2022, 14:45) Știrile TVR |
Nicușor Dan

"Consider că nu e oportun pentru acest moment (...). Pe de altă parte, avem o problemă în administraţia publică locală, în sensul că Legea salarizării unitare corelează sau mai precis limitează salariile pe care le pot avea diferite tipuri de funcţionari cu salariul viceprimarului şi în felul ăsta (...) dacă pentru poziţiile de execuţie, în opinia mea, salariile din interiorul autorităţilor locale sunt mai bune decât cele din privat şi poate nemeritat, în ceea ce priveşte salariile poziţiilor de director, ele sunt mult mai mici decât în piaţă", a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a semnalat că nu pot fi atraşi cei mai buni manageri, dacă sunt mai bine plătiţi în mediul privat.

"Suntem o primărie care avem un buget de - să zicem - 4 miliarde de lei pe an. Nu o să-ţi vină un director de investiţii, care câştigă în privat 5.000-6.000 de euro, nu o să-ţi vină pe un salariu de 2.500 de euro. Şi atunci pe poziţia asta şi pe încă cinci, şase, zece poziţii importante pe care tu ai vrea să aduci din piaţă ce este mai bun, nu o să reuşeşti niciodată. E un lucru pe care ar trebui să îl avem în vedere când vorbim de legea salarizării unitare", a adăugat Nicuşor Dan.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 4°C 3°C
CLUJ 6°C 7°C
CONSTANTA 6°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 6°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI