Nicuşor Dan anunţă semnarea master planului pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete în Bucureşti

Nicușor Dan
Nicușor Dan
12 martie 2023, 10:07

„Facem un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii pistelor pentru biciclete în Capitală. Am semnat contractul pentru elaborarea unui master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete la nivelul municipiului Bucureşti care ne va permite să facem investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni. Master planul va fi elaborat de F.I.P. Consulting SRL, valoarea contractului este de 530.000 lei, iar termenul de elaborare este de 12 luni”, a scris edilul general, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit primarului, este nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete, va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare, ţinând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş.

„Astfel, reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei”, a precizat Nicuşor Dan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite