Nicuşor Dan și-a preluat mandatul de primar general al Capitalei. Ludovic Orban a cerut să se facă un audit ”serios” la PMB

29 octombrie 2020, 14:29

Sub vechiul motto al Ligii Studenților, preluat de la Avram Iancu, și anume „Nu ne-am luptat pentru jucării”, Nicușor Dan a promis atât bucureștenilor, cât și reprezentanților opoziției din Consiliul General o comunicare onestă pentru soluționarea celor mai mari probleme cu care se confruntă în acest moment Capitala.

„Bucureştiul are o perspectivă extraordinară şi nu putem să nu reuşim. Însă, pe termen foarte scurt, le cer bucureştenilor răbdare şi solidaritate, pentru că sunt nişte probleme grave şi urgente cu care ne confruntăm. Suntem într-o criză sanitară, avem o criză a termoficării şi avem o criză financiară la nivelul municipalităţii. Răbdare şi le vom rezolva!”, a declarat Dan.

Dincolo de promisiunile de sprijin și de colaborare, prim-ministrul Ludovic Orban a cerut un audit.

„Aştept un audit serios la Primăria Capitalei, pentru că, pe analizele noastre, situaţia financiară a Bucureştiului este foarte proastă. Şi trebuie spuse aceste lucruri. Vă invit, domnule primar general, să spuneţi adevărul despre ce găsiţi şi, în acelaşi timp, vă garantez că veţi găsi o mână de ajutor în Guvernul pe care-l conduc”, a declarat Orban, la ceremonia de învestire a noului primar general.

Vizată direct de intențiile premierului, fostul edil al Capitalei a reacționat.

Potrivit unor surse politice, în perioada imediat următoare, șefii din primărie, dar și din instituțiile subordonate vor fi evaluați și se vorbește despre un amplu proces de restructurare.

De altfel, Nicușor Dan beneficiază de o majoritate confortabilă în noul CGMB. Din totalul de 45 de consilieri generali, 29 provin din PNL și USR-PLUS.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite