Nicușor Dan: Am decis ca PMB să renunțe la procesele pornite de fosta administrație împotriva presei și opazanților

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan
11 ianuarie 2021, 14:22

„Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp şi a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia. Consider că este inacceptabil să te foloseşti de o instituţie publică pentru imaginea ta şi, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine şi acest mod de a lucra cu cetăţenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democraţii sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul Bucureşti pe care îl promovez înseamnă transparenţă şi parteneriat onest cu toţi cetăţenii Bucureştiului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El a precizat că sunt opt procese la care Municipalitatea renunţă în mod formal, cu: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurenţiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Ştirbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu, Roxana Jipa.

Nicuşor Dan a informat că la alte trei procese Primăria Capitalei va renunţa când vor fi motivate hotărârile judecătoreşti din prima instanţă, pe care nu le va ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Alte cinci procese sunt deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Naţional, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Buşoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru, a adăugat Nicușor Dan.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite