Nicușor Dan a fost reales președinte al USR

14 mai 2017, 12:44

Nicuşor Dan a fost ales pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Uniunii Salvaţi România, în cadrul primului congres naţional al formaţiunii, desfăşurat la Cluj-Napoca, relatează Agerpres.

Nicușor Dan: ”Am propus un calendar de un an şi jumătate pentru elaborarea programului politic complet al USR pentru România. La sfârşitul acestui proces, vom selecta dintre toţi oamenii care au participat la dezbaterea pe program persoanele cele mai competente pentru fiecare domeniu şi persoana pentru prim-ministru. La dezbaterea pe program o să invităm oameni din societate care cunosc diferitele domenii şi în componenţa acelui Guvern pe care propun să-l anunţăm nu excludem să avem oameni din exteriorul USR. Dacian Cioloş – evident că nu este exclus”.

Ieri, în calitate de preşedintele al USR, Nicuşor Dan a declarat că, în doi ani, USR îşi propune ‘să devină al doilea partid din România’, să se bată pentru primăriile din marile oraşe la alegerile locale din 2020 şi să poată propune premierul după alegerile parlamentare din 2020.

Pentru funcţia de preşedinte al USR au candidat 4 persoane: Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German.

Nicuşor Dan s-a născut la pe 20 decembrie 1969, la Făgăraş. Agerpres amintește că, în 2008, Nicușor Dan a devenit preşedintele Asociaţiei ‘Salvaţi Bucureştiul’. A candidat independent pentru funcţia de primar general al Capitalei, la alegerile locale din 10 iunie 2012, clasându-se pe locul al treilea.

La 1 iunie 2015, Nicuşor Dan a anunţat transformarea Asociaţiei ‘Salvaţi Bucureştiul’ în platforma politică Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), cu obiectivul de a câştiga alegerile locale din 2016, urmând ca apoi activitatea formaţiunii să se extindă la nivel naţional.  La 27 noiembrie 2015, USB s-a înregistrat ca partid politic, iar Nicuşor Dan a devenit preşedintele formaţiunii.

La 26 aprilie 2016, Nicuşor Dan şi-a depus, la Biroul Electoral Municipal, candidatura la funcţia de primar general al Capitalei. La alegerile locale din 5 iunie 2016, s-a clasat pe locul al doilea.

Partidul Uniunea Salvaţi România, continuatorul la nivel naţional al USB, a fost înregistrat oficial de Tribunalul Bucureşti la data de 23 iunie 2016, Nicuşor Dan fiind ales preşedintele formaţiunii la 21 august 2016.

La alegerile legislative din 11 decembrie 2016, a fost ales deputat de Bucureşti. Face parte din Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite