Nicușor Dan: Trenul metropolitan va rezolva problema traficului în Capitală. Ce spun experții în mobilitate urbană

20 martie 2021, 20:04

Lucrările de modernizare a căilor ferate includ reparații capitale ale șinelor, reabilitarea stațiilor existente și construirea de noi stații, modernizarea trecerilor la nivel, pasaje rutiere, electrificarea liniilor, iar în privința mijloacelor de transport avem în vedere achiziția a 50 de trenuri electrice. A anunțat primarul Nicușor Dan.

Proiectul ar urma să fie finanțat cu bani europeni, prin Programul Național de Relansare.

Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 530 de milioane de euro. Important de spus este faptul că ele vor putea fi realizate numai dacă Primăria Capitalei va reuși să colaboreze cu Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean Ilfov și nu în ultimul rând cu primăriile localităților din jurul Bucureștiului.

Aproape trei sferturi din infrastructura CFR care înconjoară Capitala necesită reparații capitale, atrag atenția specialiștii în căi ferate.

Experții în mobilitate urbană sunt sceptici că tenul metropolitan va reuși să scape Bucureștiul de aglomerația din trafic.

Liniile de cale ferată care înconjoară Bucureștiul sunt în administrarea CFR. Primăria Capitalei va putea să le modernizeze numai dacă va primi acest drept prin hotărâre de guvern.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite