Nicușor Dan, despre greva de la STB: Este ilegală. Nu este spontană, e orchestrată de sindicat. Fac apel la șoferi să reia activitatea

Nicusor Dan
Nicusor Dan
20 ianuarie 2022, 09:00

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Primăriei Generale, edilul a afirmat că greva este o acţiune „foarte gravă”, care afectează foarte mulţi bucureşteni.

Este o grevă ilegală pentru multe motive. Suntem în stare de alertă şi în stare de alertă nu se fac greve (…)Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la Tribunalul București de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că acțiunea este ilegală, a declarat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

El a menţionat că există o obligaţie legală conform căreia, chiar şi în cazul unei greve, trebuie să se asigure cel puţin o treime din capacitatea de transport necesară.

Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentantiv și avem dovezile, a spus Nicușor Dan.

Fac apel la șoferi să înțeleagă gravitatea acțiunilor lor și să reia activitatea, pentru că afectează viața bucureștenilor, a transmis primarul Capitalei.

Nicușor Dan și-a arătat disponibilitatea se a discuta cu șoferii, dar nu prin intermediul liderilor de sindicat despre care spune că au organizat acest protest ilegal.

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti (STB) au întrerupt lucrul joi dimineaţă. Metrorex a introdus în circulaţie toate trenurile disponibile din flotă şi va circula în orele de vârf la un interval minim posibil, a informat compania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite