Nicolas Sarkozy, trimis în judecată. Este al doilea fost şef de stat judecat în Franţa, după Jacques Chirac

8 februarie 2017, 13:40

Justiţia îl acuză pe Sarkozy că a depăşit cu bună ştiinţă limita cheltuielilor permise de lege, fixată la 22,5 milioane de euro. Există dovezi că, deşi fusese informat că bugetul e depăşit, a angajat cheltuieli suplimentare, cerând organizarea de noi mitinguri. Ancheta a durat peste doi ani, timp în care Sarkozy s-a retras din politică.

„A venit vremea pentru mine să încep o viaţă cu mai multă pasiune în plan personal şi mai puţină pasiune în plan public. Succes Franţei!„, declara fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, în noiembrie 2016.

Sarkozy este al doilea şef de stat judecat în Franţa – după Jacques Chirac, condamnat în 2011 la doi ani de închisoare cu suspendare, într-un caz de locuri de muncă fictive la Primăria din Paris.

Foşti colegi de partid ai lui Sarkozy sunt şi ei trimişi în instanţă pentru uz de fals, abuz de încredere, escrocherie sau complicitate. Toţi sunt suspectaţi că au construit o schemă de acoperire a sumei de 15 milioane de euro, cheltuită suplimetar – şi ilegal – pe mitinguri electorale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri