Venezuela: Președintele Nicolas Maduro i-a sechestrat pe jurnaliștii unui post american de televiziune care-i luau interviu și le-a confiscat echipamentul

26 februarie 2019, 15:12

Nicolas Maduro, președintele contestat al Venezuelei, nu se dezminte și a făcut un nou gest extrem. După ce a acceptat să acorde un interviu celui mai mare post american de limba spaniolă, Univision, liderul de la Caracas a întreurpt discuția după doar câteva minute.

Jorge Ramos, jurnalist Univision: „Interviul a fost oprit după 15 minute. L-am întrebat despre absenţa democraţiei în Venezuela, despre acuzaţii de abuzuri, tortură şi prizonieri politici, iar când i-am arătat un clip în care tineri caută de mâncare în gunoaie, atunci a oprit interviul.”

(w500) Jorge Ramo

Maduro neagă existența unei crize umanitare în țara sa. Sâmbătă, a blocat la graniță sute de tone de ajutoare, despre care spune că sunt un complot al americanilor să invadeze Venezuela.

Ieșirea nervoasă a lui Nicolas Maduro nu a fost decât începutul. Jurnaliștii au fost sechestrați timp de mai multe ore în palatul prezidențial.

Jorge Ramos, jurnalist: „Ne-au confiscat toate camerele,  toate materialele video şi telefoanele mobile personale. Nu mai am telefon, mi-au furat munca. E treaba mea să pun întrebări şi ei mi-au furat munca.”

Echipa postului Univision formată din șase persoane urmează să fie deportată în cursul zilei de astăzi. Ministrul Informațiilor de la Caracas a declarat că guvernul a primit cu bunavoință sute de jurnaliști, dar nu acceptă „spectacole de știri ieftine”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă