Nicolae Ciucă: Fostul premier nipon Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră ca un prieten adevărat al României

Funeraliile fostului premier nipon
Funeraliile fostului premier nipon
27 septembrie 2022, 10:04

Marele om de stat va continua să reprezinte un simbol al celor care apără democrația, fiind apreciat la nivel internațional pentru viziunea sa remarcabilă atât în materie de politică externă, cât și pentru perseverența cu care a promovat cooperarea între națiuni. Fostul premier nipon Shinzo Abe va fi păstrat în amintirea noastră și ca un prieten adevărat al României: a crezut în potențialul semnificativ de dezvoltare a relației speciale româno-nipone, susținând ridicarea cooperării bilaterale la nivel de Parteneriat Strategic, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul arată că România este decisă să concretizeze cât mai curând inițiativa fostului premier nipon de consolidare a relației bilaterale în cadrul unui Parteneriat Strategic

Este un demers fundamentat pe valorile comune împărtășite de țările noastre și pe convergența intereselor în problematici globale, inclusiv în contextul internațional actual, a spus Nicolae Ciucă.

În Japonia, au avut loc, marți, funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe. Lideri din toată lumea s-au adunat la Tokyo pentru a lua parte la ceremonii. România a fost reprezentată de premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Citește și  Măsuri de securitate excepționale la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe. Peste 4.300 de invitați participă la eveniment

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite