Nicolae Ciucă, la TVR INFO: PNL este foarte concentrat pe ceea ce are de făcut la guvernare. Mi se pare nefolositor să se intre acum într-o campanie electorală

19 octombrie 2023, 22:36

Președintele PNL a dat de înțeles că partidul său va merge singur în alegerile de anul viitor. Ciucă a vorbit de istoria de 148 de ani a Partidului Național Liberal și a subliniat că liberalii de azi trebuie să muncească pentru a o onora.

Când am folosit acest argument de a ne redobândi încrederea în noi înșine am făcut-o în interiorul partidului pentru că eu cred foarte mult în capacitatea partidului Național Liberal, în oamenii PNL, în determinarea PNL să ducă mai departe acea istorie despre care ne place să vorbim. Pe bună dreptate spunem că suntem cel mai vechi partid din Europa. E o istorie de 148 de ani pe care trebuie s-o onorăm. Ca să onorăm istoria PNL, trebuie să muncim și trebuie să nu ne uităm la ce fac alții, ci trebuie să ne uităm la ce facem noi”, a afirmat Nicolae Ciucă, la TVR INFO.

Liderul liberal a subliniat că partidul este concentrat pe guvernare: În acest moment, PNL este foarte concentrat pe ceea ce are de făcut la guvernare, pentru că, dacă ne gândim că urmează alegeri, oamenii să știți că au puterea să analizeze și să judece ceea ce am făcut bine la guvernare, ceea ce nu am făcut bine la guvernare. Noi trebuie să avem puterea să recunoaștem și să venim cu soluții pentru a îndrepta lucrurile, trebuie să venim cu proiecte pentru ceea ce înseamnă așteptările oamenilor pe termen mediu și lung.

Ciucă a evitat să răspundă la întrebarea dacă va candida la președinție, a spus că este o problemă discutată, deocamdată, în interiorul partidului, și a precizat că este nefolositor să se intre acum în campanie electorală, când sunt atâtea probleme de rezolvat.

„Nu am răspuns niciodată la această întrebare și vreau s-o clarific pentru totdeauna. Ne concentrăm pe obiective, pe ce avem de făcut pentru țară. Mi se pare absolut nefolositor să se intre într-o campanie în momentul de față. Sunt probleme care țin de politica internă a fiecărui partid și partidul trebuie să decidă. În funcție de asta ne vom adapta fiecare dintre noi, dar nu este momentul pentru astfel de discuții. […] Avem nevoie să ne concentrăm pe soluții și să le garantăm românilor că trăiesc în siguranță, să vorbim cu partenerii și aliații noștri pentru a putea să întărim măsurile de securitate și să vedem cum putem să mergem mai departe”, a conchis liderul PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite