Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu directorul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei: Vom investi masiv în diversificarea resurselor de energie

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
22 februarie 2022, 13:28

Investițiile în energia regenerabilă și dezvoltarea sectorului energetic au fost principalele teme de discuție. Prim-ministrul a reliefat importanța pe care Guvernul o acordă investițiilor majore în domeniul energiei și a salutat anunțul Comisiei Europene privind includerea gazului natural și a energiei nucleare în categoria resurselor ce pot fi utilizate în perioada de tranziție. Participanții au arătat că statele membre ale UE au nevoie de solidaritate în această perioadă, pentru a-și acorda sprijin în procesul de aprovizionare cu gaze naturale sau energie electrică.

“Avem nevoie de o abordare echilibrată care să asigure atât protejarea populației, cât și a economiei, precum și de implementarea unor măsuri care să reducă presiunea prețurilor într-un mod sustenabil. În acest sens, vom investi masiv, folosind resurse din bugetul național și cel oferit prin fondurile UE în diversificarea resurselor de energie, dezvoltarea capacităților de producție a energiei regenerabile și sprijinirea mediului de afaceri autohton în implementarea unor astfel de proiecte. Pentru Guvern, este prioritară intervenția pentru a sprijini atât consumatorii casnici, precum și mediul de afaceri, respectând regulile pieței, conform cadrului normativ european”, a asigurat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spania dă energie electrică aproape gratuit cetățenilor

Comisia Europeană, gata să discute problemele fermierilor