Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu directorul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei: Vom investi masiv în diversificarea resurselor de energie

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marţi, cu directorul Agenţiei Europene pentru Cooperarea Reglementatorilor din domeniul Energiei, Christian Zinglersen. Cu această ocazie, a fost analizat contextul actualei crize în domeniul energiei, semnificativă atât la nivel naţional, cât şi la nivelul UE. Cei doi oficiali au subliniat nevoia de a gestiona impactul crizei atât la nivelul sectoarelor economice, cât şi la nivelul cetăţenilor, evaluând factorii principali care influenţează creşterea preţurilor pe piaţa energiei şi a gazelor naturale din UE.

22 Februarie 2022, 13:28 (actualizat 22 Februarie 2022, 13:29) Știrile TVR |
Premierul Nicolae Ciucă

Investițiile în energia regenerabilă și dezvoltarea sectorului energetic au fost principalele teme de discuție. Prim-ministrul a reliefat importanța pe care Guvernul o acordă investițiilor majore în domeniul energiei și a salutat anunțul Comisiei Europene privind includerea gazului natural și a energiei nucleare în categoria resurselor ce pot fi utilizate în perioada de tranziție. Participanții au arătat că statele membre ale UE au nevoie de solidaritate în această perioadă, pentru a-și acorda sprijin în procesul de aprovizionare cu gaze naturale sau energie electrică.

“Avem nevoie de o abordare echilibrată care să asigure atât protejarea populației, cât și a economiei, precum și de implementarea unor măsuri care să reducă presiunea prețurilor într-un mod sustenabil. În acest sens, vom investi masiv, folosind resurse din bugetul național și cel oferit prin fondurile UE în diversificarea resurselor de energie, dezvoltarea capacităților de producție a energiei regenerabile și sprijinirea mediului de afaceri autohton în implementarea unor astfel de proiecte. Pentru Guvern, este prioritară intervenția pentru a sprijini atât consumatorii casnici, precum și mediul de afaceri, respectând regulile pieței, conform cadrului normativ european”, a asigurat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI