Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat că susțin propunerea Ministerului Justiției cu privire la plafonul de 9.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu și fac demersuri pentru depunerea amendamentului

Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă
Marcel Ciolacu Nicolae Ciucă
29 martie 2023, 21:28

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat pe pagina sa de Facebook că susține propunerea Ministerului Justiţiei privind pragul de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu, el adăugând că liderul deputaţilor PNL din Camera Deputaţilor, Gabriel Andronache, a fost mandatat să depună acest amendament în numele liberalilor.

În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui, a scris liderul PNL.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat la rândul său miercuri seară că a luat act de propunerea Ministerului Justiţiei privind instituirea unui prag de 9.000 de lei la infracţiunea de abuz în serviciu, iar coaliţia de guvernare va susţine propunerea venită din partea specialiştilor de la MJ.

Am luat act de răspunsul Ministerului Justiţiei la solicitarea pe care am făcut-o şi de propunerea privind instituirea unui prag de 9 mii de lei în ceea ce priveşte abuzul în serviciu. Coaliţia de guvernare va susţine propunerea venită din partea specialiştilor din Ministerul Justiţiei. Am discutat şi cu premierul Ciucă şi ne vom însuşi amendamentele la această lege”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Liderul social-democraţilor solicitase anterior ca Ministerul Justiţiei să prezinte public o variantă de reglementare adecvată pentru pragul valoric la abuzul în serviciu, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu opiniile specialiştilor în drept.

Ministerul Justiției a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă că va susţine adoptarea de către Camera Deputaţilor a unui prag de 9.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu.

Senatorii au votat un prag pentru incriminarea abuzului în serviciu: dacă prejudiciul este mai mic de 250 de mii de lei, nu mai este infracţiune! Este un scandal similar cu apariţia Ordonanţei 13 a guvernului Grindeanu care prevedea ca abuzul în serviciu să fie delict penal doar pentru prejudicii de peste 200 de mii de lei. Urmează acum un vot decisiv în Camerea Deputaţilor şi tot mai mulţi politicieni cer respingerea amendamentului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă