Nicolae Ciucă i-a solicitat premierului grec sprijin pentru aderarea la Schengen: România a dovedit că respectă cerinţele acquis-ului

Nicolae Ciucă prezent joi în Grecia a făcut apel la premierul Kyriakos Mitsotakis
Nicolae Ciucă prezent joi în Grecia a făcut apel la premierul Kyriakos Mitsotakis
7 iulie 2022, 14:18

Mesajul a fost transmis în cadrul unei declaraţii de presă comune susţinute de Nicolae Ciucă şi prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

„În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, l-am rugat pe domnul prim-ministru şi, desigur, echipa dumnealui, să ne sprijine în tot ceea ce înseamnă demersul nostru de a fi cât mai curând admişi în spaţiul Schengen. Este un obiectiv naţional, este o recunoaştere faţă de eforturile pe care ţara noastră le-a făcut în acest sens, eforturi care s-au văzut foarte bine în această perioadă, de când a început războiul în Ucraina, şi am asigurat toate elementele pentru ca tranzitul de persoane, de bunuri, de cereale dinspre Ucraina şi dinspre Republica Moldova să poată să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, dovedind astfel că respectăm cerinţele acquis-ului european, acquis-ului Schengen. Şi totodată este o răsplată faţă de cetăţenii români care aşteaptă de zece ani să dobândim acest statut de ţară membră Schengen, pentru că în felul acesta cred că vom putea să contribuim mult mai facil la tot ceea ce înseamnă atât tranzitul de bunuri, cât şi elementele de întărire a siguranţei şi securităţii pe graniţa Schengen”, a spus premierul.

La rândul său, premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că subiectul aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a fost abordat în cadrul discuţiilor bilaterale.

Am discutat şi despre integrarea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei. În general, ne-am referit şi la traiectoria pe care o au Balcanii de Vest în integrarea lor în marea familie europeană, pentru că aceasta va duce la o dezvoltare a economiei, în general, în toată peninsula noastră şi stabilitate şi siguranţă în zonă„, a afirmat premierul Greciei.

Premierul Nicolae Ciucă efectuează o vizită în Republica Elenă, cu prilejul operaţionalizării interconectorului de gaze Grecia – Bulgaria

El a avut o întrevedere tete-a-tete cu prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis. Pe agenda vizitei a figurat şi o întrevedere a celor două delegaţii oficiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite