Nicolae Ciucă: Nu sunt un membru cu vechime în partid, nu vreau să par ceea ce nu sunt. Dar cu siguranță, niciodată nu mă voi lăsa prizonier

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă
10 aprilie 2022, 12:15

Nicolae Ciucă a spus, în discursul său de la Congresul PNL, că forța unui partid nu stă într-un om. „Forța partidului este dată de primari, de consilieri, de președinții consiliilor județene, de senatori și deputați, dar mai ales de toți membrii PNL și de votanții noștri”.

Desfășurarea congresului poate fi urmărită aici:

Alte declarații de-ale candidatului Nicolae Ciucă:

– Valorile PNL sunt valorile politicii de dreapta care a modernizat România în trecut, o face și în prezent și o va face și în viitor.

– Am scris pe prima pagină a moțiunii că am făcut acest demers convins că forța unui partid nu depinde de un singur om. Forța partidului este dată de primari, consilieri, președinți ai consiliilor județene, senatori și deputați, dar mai ales de toți membrii partidului și de votanții noștri.

– Avem un rost și avem o direcție. Așa am înțeles eu de la PNL și, cel mai important, am înțeles că toate acestea se fac nu de dragul de a face politică, ci pentru România și pentru bunăstarea cetățenilor ei.

– Eu nu sunt un membru cu vechime în partid, nu am nici experiența dumneavoastră în politică și nici nu vreau să par ceea ce nu sunt. Dar cu siguranță, dragă Dane (n.r., Dan Motreanu) niciodată nu mă voi lăsa prizonier!

– Sunt pregătit să îmi asum această funcție tocmai pentru că am încredere în experiența dumneavoastră

– Țara este condusă de un președinte care provine din Partidul Național Liberal, domnul Klaus Iohannis, care este alături de noi. Și noi, la rândul nostru, trebuie să fim alături de domnia sa!

– Avem parlamentari și miniștri liberali, avem o coaliție stabilă împreună cu partenerii noștri – PSD și UDMR – care susțin proiecte majore și, împreună cu care, ne-am asumat implementarea reformelor și modernizarea statului

– Traversăm o situație de criză continuă, doi ani de pandemie, creșterea prețurilor la energie și gaze, la bunurile de consum, la carburanți, creșterea inflației și, de parcă nu ar fi fost de ajuns, și criza de securitate generată de invazia ilegală și neprovocată a forțelor armate ruse în Ucraina.

– Fac un apel către toate partidele politice democratice să nu tolerăm în niciun fel degradarea democrației în România, să nu tolerăm atacurile la adresa valorilor care au stat la baza succesului aderării noastre la NATO și integrării în Uniunea Europeană și să respingem incitarea  la ură și violență.

– Avem nevoie să accelerăm reformele, să reușim să închidem Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV, care nu se mai justifică. De asemenea, așteptăm cât mai repede, o decizie pozitivă, pentru aderarea la spațiul Schengen, iar pentru aceasta ne bazăm și pe sprijinul colegilor noștri din PPE.

– Împreună trebuie să stabilizăm situația și să dezvoltăm România.

– De aceea, după mulți ani, am reușit ca, la mai puțin de o lună de la preluarea guvernării și înainte de începerea anului 2022, să avem bugetul aprobat în Parlament.

– Prin acest buget am alocat cea mai mare sumă pentru investiții din ultimii 30 de ani – 88 de miliarde de lei. Avem disponibile aproape 80 de miliarde de euro din fonduri europene în PNRR și cadrul financiar multianual.

– Absorbția fondurilor europene de către România se menține încă sub performanța optimă. De aceea politicile liberale trebuie să mențină în centrul lor obiectivul de a crește capacitatea de absorbție.

– Tuturor românilor din Diaspora le transmit că îmi doresc să se întoarcă acasă și să sprijine efortul nostru de a dezvolta România cu seriozitatea, experiența și priceperea lor.

– Amintesc aici de românii din Ucraina care suferă dramatic ororile invaziei ilegale a trupelor rusești. Ținem legătura cu ei, cu autoritățile ucrainene și acordăm sprijin umanitar. Vom continua să fim alături de ei, să le asigurăm tot ce au nevoie pentru a putea să facă față tragediei războiului.

– Suntem alături de Republica Moldova, în contact  permanent cu autoritățile de la Chișinău pentru a-i sprijini să facă față efectelor crizei și impactului conflictului din Ucraina

– Este nevoie să dobândim coerență și încredere în viața internă de partid și să generăm stabilitate, siguranță în acțiunea politică, în actul de guvernare locală și centrală.

 

Aici poate fi citit discursul integral al candidatului Nicolae Ciucă:

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite