Nicolae Ciucă, despre o eventuală demisie după ancheta privitoare la acuzațiile de plagiat: Să lăsăm instituţiile să-şi prezinte concluziile. Am onoarea şi demnitatea să pot să iau o decizie

10 aprilie 2022, 15:39

La finalul Congresului extraordinar de duminică de la Palatul Parlamentului, unde a fost ales preşedinte al PNL, Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnalişti dacă îşi va da demisia de la şefia partidului şi a Guvernului, în cazul în care va primi din partea Parchetului General o decizie că a plagiat în teza de doctorat.

„Mai întâi de toate, nu am plagiat. Mi-am terminat teza între anii 1998 – 2001. Am susţinut-o în anul 2003, pentru că în anul 2002 am fost în misiune în teatru de operaţii. În momentul de faţă, lăsăm instituţiile să-şi prezinte concluziile asupra acestui subiect, după care voi lua o decizie. Sigur, am onoarea şi demnitatea să pot să iau o decizie în acest sens. (…) În acel moment, voi lua decizia exact cum v-am spus, în conformitate cu principiile mele de onoare şi demnitate”, a răspuns premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite