Nicolae Ciucă: 2500 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii. Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii

Nicolae Ciucă  - ședință de guvern
Nicolae Ciucă - ședință de guvern
30 decembrie 2021, 10:24

În domeniul Educației, un obiectiv important pus în concordanță cu Proiectul National România Educată este reducerea abandonului școlar. Printr-un program pe care îl vom aproba în ședința de astăzi și care reprezintă țintă în PNRR, 2500 de unități de învățământ vor beneficia de finanțare pentru a preveni părăsirea timpurie a școlii, îndeosebi de către copiii din familiile vulnerabile. Este o măsură care va schimba radical viitorul multor copii și le va asigura șansa la o viață mai bună, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Pe ordinea de zi a figurat, de asemenea, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate private rămase de expropriat, situate pe amplasamentul autostrăzii Bucureşti – Braşov, tronsonul Bucureşti – Ploieşti, şi o serie de bugete rectificate ale unor instituţii şi societăţi naţionale, cum ar fi Regia Autonomă „Administraţia Fluvială a Dunării de Jos” Galaţi, Aeroportul Internaţional Timişoara – „Traian Vuia”, Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” – Constanţa, Compania Naţională de Investiţii.

Guvernul aprobă și  Programul de acţiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare şi transferul modal către calea ferată al fluxurilor de transport de călători şi marfă.

Urmează să fie aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2021 al Fondului pentru mediu.

Alte acte normative care s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern – două proiecte de hotărâre privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Ministerului Antreprenoriatului, un raport privind justificarea creşterii datoriei publice la 31 decembrie 2020 şi propuneri de măsuri pentru menţinerea acestui indicator la un nivel sustenabil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite