Niciun animal nu a mai fost găsit în viață pe nava care s-a răsturnat la Midia. ISU dă asigurări că nu este niciun pericol ecologic. Se fac ultimele calcule pentru repunerea vasului în poziție de plutire

29 noiembrie 2019, 20:03

De mai bine de 24 de ore nu a mai fost găsită nicio oaie în viață, iar potrivit angajaților Direcției Sanitar Veterinare, nu e nicio șansă ca vreun animal să mai fie viu.

Între timp, se fac ultimele calcule tehnice pentru repunerea navei în poziție de plutire.

Armatorul va decide ce firmă se va ocupa de operațiune.

Apoi trebuie recuperate toate cadavrele, pentru a fi incinerate.

Din cauza curenților, trupuri de animale ar putea apărea oriunde în mare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență dă asigurări că, în acest moment, nu este niciun pericol ecologic. Au fost luate probe din apa în care au ajuns cadavrele animalelor, iar analizele vor fi gata luni.

Misiunea scafandrilor este extrem de riscantă. Locul de intervenție este foarte mic, iar mirosul insuportabil. Nu există lumină bună, iar în încăperile etanșe unde animalele erau ținute pot să apară acumulări de gaze din cauza resturilor.

Dacă nava s-ar scufunda, ar bloca tot portul Midia.

Incidentul din portul Midia a fost subiect de discuție în Comisia Europeană, care cere oprirea transportului de animale vii.

Joi a avut loc un mic incendiu pe navă. În urma sudurii, câteva scântei au aprins o blană de oaie, care a luat foc. Sudorul a căzut în apă, dar nu a fost rănit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Un vapor încărcat cu 3000 de tone de cereale a eșuat în apropiere de portul Tulcea