Nicio zonă din țară nu este ocolită de vijelii! Estul județului Timiș a fost cel mai afectat de apele revărsate

21 iunie 2020, 19:39

Estul județului Timiș a fost cel mai afectat de apele revărsate. De 24 de ore, pompierii intervin și scot apele din case, beciuri și gospodării din Lugoj, Făget, și alte localități din zonă. Au evacuat două persoane dintr-o locuință din Găvojdia și au ajutat la salvarea a doi cai în satul Sălbăgel.

În zona localității Uliuc, debitul mare de apă a blocat un canal de traversare a râului Timiș. Pompierii au intervenit și au pus saci cu nisip în zonele de risc.

Şi în Banatul Montan au căzut cantități foarte mari de precipitații. Apadia, Delinești și Brebu sunt printre cele mai afectate localități.

Oamenii spun că de când se știu nu au mai pomenit asemenea ploi. Au îndepărtat mâlul pe unde au putut, iar acum așteaptă să se mai usuce, ca să curețe bine.

Culturile sunt însă puse la pământ.

În celălalt capăt de țară, în Constanța, la Runcu, o ploaie torențială de câteva ore a umplut canalul colector din sat, iar acesta a deversat și a umplut gospodării și curtea grădiniței și a școlii.

Până luni dimineaţă, cea mai mare parte a ţării este vizată de un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite