New York însângerat. Atacatorul a fost pus sub acuzare pentru acte de terorism

2 noiembrie 2017, 11:17

Intervievat de anchetatori, tânărul uzbek a spus că nu are niciun regret, că şi-ar fi dorit să omoare şi mai mulţi oameni şi a cerut voie să afişeze în camera de spital steagul grupării teroriste Stat Islamic. FBI a anunţat că îl căuta pe un al doilea cetăţean uzbek în legătura cu atacul.

Saifullo Saipov, autorul atacului din New York, a intrat cu duba în biciclişti, apoi s-a dat jos din maşină. Avea un pistol în mână. Era o armă de paintball , dar nimeni nu şi-a dat seama decât când omul a fost la pământ. Poliţia a tras şi l-a nimerit în abdomen.

Saifiullo Saipov, 29 de ani, este originar din Uzbekistan şi a ajuns în Statele Unite prin loteria vizelor acum 7 ani. Preşedintele Donald Trump a reacţionat imediat pe Twitter. “E bine să fim corecţi politic, dar nu pentru asta”, a spus liderul de la Casa Albă, care promite înăsprirea legilor privind imigraţia.

Un bilet lăsat în maşină spune că atacatorul ar fi operat în numele grupării teroriste Statul Islamic. Dar abia după ce s-au dezmeticit, trecătorii şi poliţiştii şi-au dat seama de amploarea atacului.

A lovit un autobuz, dar înainte a intrat în plin în câţiva biciclişti. 8 persoane au murit. 5 dintre ei erau argentienieni. Un grup de prieteni care sărbătoreau 30 de ani de la absolvirea liceului. Niciunul nu împlinise 50 de ani. O altă victimă este din Belgia, ceilalţi doi sunt americani.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite