New York. Liderii de la ONU, scutiți de dovada vaccinării

21 septembrie 2021, 07:47

Au fost dezbateri aprinse înainte de începerea reuniunii ONU la vârf. Mai multe țări afirmă că e un gest discriminatoriu să li se refuze intrarea, ținând cont că unii lideri sau oficiali nu se pot vaccina din motive medicale. În plus, unele state încă nu au acces la vaccin.

ONU a fost înștiințată de primăria New Yorkului că e nevoie de dovada vaccinării. Forul mondial a fost zile întregi într-o situație delicată.

Noi, ca secretariat-general, nu-i putem spune unui preşedinte că, dacă nu e vaccinat, nu poate intra în sediul Naţiunilor Unite. Trebuie să se înţeleagă acest lucru. Până la urmă s-a ajuns la un compromis. Nu se va cere dovada vaccinării, precizează Antonio Guterres, secretar-general ONU.

Se va aplica așa-numitul sistem de onoare: președinții, prim-miniștrii și capetele încoronate care vin la adunarea generală NU trebuie să prezinte dovadă vaccinării.

Vor confirma că s-au vaccinat doar prin validarea ecusonului de participant, la intrare.

Autoritățile new-york-eze cer prudență maximă atât participanților la reuniunea ONU, cât și locuitorilor metropolei.

Îndemn pe toată lumea să trateze cu seriozitatea cuvenită această situaţie şi să nu facă gesturi ridicole, cum ar fi adunări, în interior, fără mască. E valabil pentru nevaccinaţi, dar şi pentru vaccinaţi, pentru că ştim că şi ei se pot infecta şi pot da boală mai departe, insistă doctorul Frrancis Collins, directorul Institutului Naţional de Sănătate, SUA.
Primăria New-York ului a anunțat că participanții care doresc să se vaccineze o vor putea face pe loc, cu serul Johnson, într -o singură doză, în centre special amenajate chiar în zona clădirii Națiunilor Unite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite