New York, la un pas de carantină. „Am ajuns să folosim un ventilator pentru doi pacienţi”, a declarat pentru TVR președintele Consiliului de afaceri româno-american

29 martie 2020, 20:59

SUA sunt pe primul loc în lume în privința cazurilor confirmate de Covid -19. Cele mai multe sunt în New York. Președintele Trump a vrut să impună carantină, dar a renunțat la idee în ultimul moment. Au fost impuse alte restricții.

”Dacă sunteţi din zona metropolitană New York şi vreţi să vă deplasaţi în alt loc, trebuie să rămâneţi în autoizolare pentru 14 zile, ca să ajutaţi să limităm răspândirea virusului”, a declarat Donald Trump.

Pentagonul a echipat două nave-spital, care vor susține metropolele New York și Los Angeles. Au, fiecare, o capacitate de 1000 de paturi, laboratoare, farmacii și săli de operație.

Spitalele sunt supraaglomerate și nu au suficiente materiale sanitare. Un cadru medical ,citat de Reuters, a declarat metaforic că se fac eforturi uriașe pentru menținerea la suprafața apei.

Președintele Consiliului de afaceri româno american, Ștefan Minovici, a descris pentru Știrile TVR, situația.

El a declarat că vârful crizei în SUA este așteptat peste 3 săptămâni.

„S-au cerut numai pentru New York între 30.000 şi 40.000 de ventilatoare. Sună apocaliptic, bizar. În capitala lumii, New York, am ajuns să folosim un ventilator pentru doi pacienţi, o mască, o pereche de mănuşi pentru medicii de gardă, pe o tură de 12 ore, lucruri destul de îngrijorătoare.”, a declarat, pentru TVR, Ștefan Minovici, președintele Consiliului de afaceri româno-american

Și în Marea Britanie se înregistrează o explozie a cazurilor de infectare, peste 19.500 și peste 1200 de decese. Premierul Boris Johnson, aflat în autoizolare, le-a scris britanicilor că trebuie să stea acasă.

„Va fi mai rău înainte să fie mai bine”, a precizat el în scrisoara care va ajunge în 30 de milioane de locuințe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite