Nevestele a doi bărbați acuzați de omor calificat, prinse în timp ce făceau contrabandă cu arme letale

26 aprilie 2021, 18:52

Planul femeilor de a vinde armele ar fi fost pus la cale împreună cu cei doi parteneri aflaţi după gratii, pentru a face rost de bani.

Polițiștii buzoieni au intrat pe fir în momentul când cele două femei din Vrancea au contactat un buzoian care să le înlesnească vânzarea armelor.

Șapte percheziții au fost făcute în locuințele celor două femei din Vrancea, dar și în cele ale rudelor pe care acestea le au în Bacău. Anchetatorii au descoperit un întreg arsenal: șapte arme letale, o parte dintre ele îngropate în pământ.

Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: „Polițiștii au identificat și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, șapte arme letale deținute ilegal, o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale de calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu 2 kg de substanță ce pare a fi mercur”.

Cele două femei au fost arestate preventiv pentru 30 de zile și sunt acuzate de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase. Soții lor sunt în închisoare, judecați pentru uciderea unui om de afaceri din Focșani, în februarie 2019.

SANDA APOSTOLESCU, prim procuror, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea (sursă: adevărul.ro, 2019): „Inculpații care se deplasau cu mașina de teren cu numere false de înmatriculare au intrat în mod intenționat în coliziune cu autoturismul condus de victimă, în timp ce acest autoturism rula pe drumul județean Focșani – Slobozia – Ciorăști, blocându-l. (…) Ulterior, a coborât din autoturism, a executat asupra victimei două focuri de armă, împușcăturile provocând decesul victimei”.

Criminalii au fost prinși după 60 de ore de la comiterea asasinatului în timp ce încercau să fugă din țară.

Procurorii vrânceni spun că cei doi criminali au planificat atacul cu o lună în urmă, au cumpărat o mașină, i-au schimbat culoarea și numerele de înmatriculare. În toată această perioadă s-au interesat de programul omului de afaceri.

Procesul celor doi bărbați acuzați de uciderea omului de afaceri și al complicelui lor care i-a transportat cu mașina este încă pe rolul instanței. Cei doi sunt judecați pentru omor calificat, dar și alte fapte. La acuzații se pot adăuga acum și cele de contrabandă cu arme letale, potrivit anchetatorilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite