CORESPONDENȚĂ DE LA MOSCOVA

Nevaccinații, paria societății în Rusia. Angajatorii pot să îi dea afară pe salariații care refuză imunizarea. Kremlin: Realităţile sunt de aşa natură, încât discriminarea va fi inevitabilă

Kremlinul admite că persoanele nevaccinate trebuie să fie izolate de societate, iar politica de discriminare pe motive de COVID va deveni o realitate. Zilnic, Rusia înregistrează mii de cazuri noi. În disperare de cauză, autoritățile au început să îi constrângă pe oameni să se imunizeze, mergându-se până la concedieri. Chiar și așa, rușii sunt destul de sceptici și nu vor să se vaccineze. Cu amănunte, corespondentul TVR la Moscova, Liviu Iurea.

22 Iunie 2021, 20:53 Știrile TVR |

După Moscova, și alte regiuni din Rusia implementează obligativitatea vaccinării. Angajatorul poată să îi dea afară pe salariații care refuză imunizarea.

Până și Kremlinul admite că segregarea populației pe categorii vaccinați/ nevaccinați poate să devină o realitate.

Dimitrii Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului: "Repet încă o dată - realităţile sunt de aşa natură, încât discriminarea va fi inevitabilă. Oamenii fără imunitate, fără vaccin nu vor putea lucra în toate domeniile. Este imposibil. Aceşti oameni vor constitui un pericol pentru cei din jur".

Rușii rămân destul de sceptici în privința imunizării obligatorii.

De la lansarea vaccinurilor pe piață, în luna decembrie, doar 2 milioane de moscoviți s-au imunizat cu ambele doze, în condițiile în care capitala rusă are o populație de 12 milioane. Chiar dacă în ultimele zile s-a înregistrat o ușoară scădere a numărului de cazuri noi, autoritățile continuă restricțiile.

Liviu Iurea, corespondent TVR: "Pentru a stimula și mai mult procesul de imunizare, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a emis un nou decret. Din 28 iunie, toate restaurantele și cafenelele din capitala rusă vor fi accesibile pe baza unui cod de bare doar pentru persoanele vaccinate sau cele care prezintă test negativ".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI