Nereguli grave descoperite de Parchetul General în activitatea procurorilor și polițiștilor din Caracal care au gestionat inițial cazul Alexandrei

15 august 2019, 19:11

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, fata care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, a dat publicității un raport devastator al Parchetului general privind activitatea polițiștilor și procurorilor de la Caracal. În raport se arată că procurorii au aflat de cazul dispariției Alexandrei de la televizor, nu de la poliție. Și abia atunci au deschis dosar penal.

Din raport reiese că polițiștii și procurorii au decis de comun acord să facă percheziție în „casa groazei” abia la 6 dimineața, nu la 3 noaptea, când au obținut mandatele de la judecător.

Raportul conține și informații noi privind modul în care Gheorghe Dincă a fost prins de anchetatori. Polițiștii de la Operațiuni Speciale au descoperit, cu ajutorul listing-ului telefonului de pe care a sunat Alexandra la 112, că, de la acel număr, fusese apelat telefonul lui Dincă, în luna mai. A fost primul indiciu care i-a condus pe anchetatori la suspect.

Apoi, procurorul DIICOT de la Craiova care instrumenta cazul Luizei Melencu le-a dat procurorilor de la Caracal imaginea unui Renault break gri, considerat suspect. Anchetatorii au vizionat imaginile de pe 5 camere de supraveghere din oraș și au găsit numărul mașinii. Era a lui Dincă. Cu aceste informații, au mers la judecător și au obținut mandatul de percheziție.

O informație greu de explicat a apărut și în legătură cu telefonul și contul de Whatsapp al Luizei Melencu. Colegii tinerei susțin că telefonul ei ar fi fost folosit miercuri noapte, când le-a apărut mesajul că Luiza a părăsit grupul comun de discuții. Polițiștii fac acum verificări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite