Nereguli descoperite de inspectorii ANPC, la unele pensiuni: Alimente depozitate în toaletă, piscină cu apă infestată cu Ecoli

26 ianuarie 2023, 12:50

Sunt imagini filmate de comisarii ANPC la o pensiune din staţiunea Rânca. Tabloul a fost completat de mizerie în bucătărie, alimente gătite dar depozitate inclusiv pe jos, carne crudă, legume sau caşcaval lăsate la întâmplare, spun inspectorii.

Complexul turistic aparţine unui cunoscut om de afaceri din zonă şi se află chiar la baza pârtiei. Bucătăria a rămas închisă până la remedierea situaţiei.

Iar un mare hotel din Târgu Jiu își punea în pericol clienții din cauza apei din piscină, infestată cu Ecoli, susține seful ANPC. În plus, acesta le-a transmis tuturor operatorilor economici care acuză controale abuzive să renunțe la presiuni și intervenții.

Reprezentanţii hotelului nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere.

Îmi este, personal, perpendicular câți dintre operatorii economici au susținere financiară politică sau de altă natură, mă interesează respectarea drepturilor consumatorilor și legislației, să pună mâna pe mop, nu pe telefon, să își asume că au contaminat apa, că au pus la dispoziția consumatorilor alimente congelate din sezoanele trecute, să renunțe la teza că desfășurăm controale abuzive, pentru că fiecare dintre acestea sunt susținute de materiale foto și video, a spus președintele ANPC, Horia Constantinescu.

Peste 200 de operatori economici au fost verificaţi în Gorj și au primit amenzi de 1,6 milioane de lei.

În judeţul Braşov e dublu numărul celor verificați, și amenda totală e de două ori mai mare.

În cinci săptămâni, comisarii au avut 1.700 de acţiuni de control. Și au găsit toată gama de nereguli, mai ales în bucătării.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite