Nepurtarea măștii, amendată de polițiști în Timiș și Dolj. În cele două județe s-au înregistrat peste 200 de cazuri noi de infectare cu Covid-19

19 octombrie 2020, 11:04

Oamenii legii au făcut verificări în zonele aglomerate din Timișoara, în transportul în comun și nu în ultimul rând în magazinele din mall-uri. Din păcate, numărul celor care refuza să poarte masca sau nu o poartă corect este încă mare.

Pe fondul numărului tot mai mare de cazuri de Covid 19 înregistrate în județul Timiș, echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri dar și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publica au verificat centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun. La activităţile de control au participat peste 130 de forţe de ordine.

În cadrul acțiunii au fost controlate 287 de societăți comerciale, precum şi 113 mijloace de transport. Totodată, au fost legitimate 819 persoane. Dintre acestea, aproape 300 nu au purtat mască de protecție în mod corespunzător sau nu au avut-o deloc, ca atare au fost amendate.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 48.000 de lei. Pentru a nu se ajunge la amenzi, polițiștii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri. Acțiunile de control continuă în fiecare zi.

Controale intensificate și în Dolj

S-au intensificat controalele în județul Dolj, mai ales că ieri s-a înregistrat un nou record negativ de îmbolnăviri cu COVID 19. 227 de noi cazuri au fost cofirmate la ultima raportare, ceea ce situează Doljul pe locul trei pe țară, după București și Brașov.

Oamenii legii au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea normelor de protecție impuse de pandemia de coronavirus. Într-o singură zi, polițiștii au dat amenzi în valoare de 50.000 lei.

Zonele aglomerate, piețele sau mijloacele de transport în comun au fost verificate de oamenii legii care vor să se asigure că sunt respectate măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

În doar 24 de ore, au fost verificate 150 de societăți comerciale și peste 300 de mijloace de transport în comun. Conform ultimelor raportări, în județul Dolj au fost confirmate 227 de îmbolnăviri cu coronavirus. Rata de infectare în Dolj este de 1,49 la mia de locuitori, iar în Craiova a ajuns la 2,70 la mia de locuitori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite