Nepal: Doi alpinişti străini, un american şi un elveţian, şi-au pierdut viaţa pe Everest

Everest
Everest
13 mai 2021, 09:39

„Doi alpinişti au murit miercuri”, a declarat pentru AFP şerpaşul Mingma, de la agenţia Seven Summit Treks.

Alpinistul elveţian „a suferit de epuizare” după ce a ajuns pe vârful muntelui (8.848,86 metri), a declarat şerpaşul Chhang Dawa, din aceeaşi organizaţie.

„Am mai trimis doi şerpaşi cu oxigen şi mâncare, din păcate ei nu l-au putut salva”, a declarat acesta din urmă pe Instagram.

Alpinistul american ajunsese la pasul Hilary, însă victima orbirii din cauza zăpezii şi a epuizării, el a trebuit să fie ajutat să coboare, au spus organizatorii. El a reuşit să ajungă la tabăra 4, unde a murit la scurt timp.

Din cauza vremii nefavorabile şi a faptului că cele două cadavre se află la altitudine, nu pot fi coborâte de pe munte pentru a fi repatriate, a adăugat Thaneshwor Guragain de la Seven Summk Treks.

În ultimele câteva sezoane, un număr tot mai mare de alpinişti au încercat să ajungă pe vârful Everest, provocând o supraaglomerare şi ajungându-se la mai multe decese.

Prin urmare, Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă pe „acoperişul lumii”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite