Nemulțumiri față de OUG 114. Angajații din sănătate spun că au primit mai puțini bani și vor ieși în stradă

19 februarie 2019, 19:37

ACTUALIZARE După ce federaţia Sanitas a anunţat proteste, Guvernul a decis ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din sănătate şi asistenţă socială sa nu mai fie incluse în categoria veniturilor limitate la 30 la sută din veniturile salariale.

Angajații din sănătate și cei din sistemul de asistență socială se plâng că, din cauza Ordonanței 114, mai multe categorii, printre care psihologi, farmaciști, infirmieri, au primit mai puțini bani în ianuarie față de anul trecut. Sindicaliștii cer ca, din plafonul de sporuri, să fie eliminat cel de continuitate în activitate, care corespunde plății orelor de weekend, iar sporurile și gărzile să fie raportate la salariile majorate și nu la cele de acum un an.

Vizate și ele de ordonanță, companiile din energie ar fi trebuit să comunice până azi cifra de afaceri pe anul trecut. Însă Autoritatea de Reglementare a decis să amâne acest termen. Cu cei din sectorul bancar, nemulțumiți de taxa pe lăcomie, a avut o discuție liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liberalii îi cer premierului să vină pe 4 martie în parlamenat să explice ordonanța 114.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va avea discuții cu miniștrii cabinetului pentru a stabili dacă Ordonanța 114 trebuie modificată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite