Nelu Tătaru: România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul împotriva coronavirusului

Nelu Tătaru ministrul Sănătății
Nelu Tătaru ministrul Sănătății
16 iunie 2020, 21:37

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că România s-a înscris marți în sistemul european pentru vaccin, dar că discuțiile vor continua miercuri cu reprezentantul firmei care va produce vaccinul.

„Astăzi (marți-n.r.) ne-am înscris în sistemul european pentru vaccin. Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine vom avea discuții și cu reprezentantul pe Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile la nivelul comunității europene. Suntem acolo unde este orice demers științific”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta a spus că repartiția vaccinurilor se va face în funcție de numărul populației din fiecare țară, dar că România trebuie să figureze printre solicitanți.

„Trebuie să fim acolo ca și solicitanți. Poate să nu ne trebuiască, dezvoltăm noi ceva sau… (…) La Cantacuzino sunt studii, nu putem vorbi încă de un vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare, se studiază. Noi urmărim tot ce însemană stat european, tot ce însemană nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui avccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite