Nelu Tătaru: Nu mai suntem goi în faţa bolii. Totuşi, suntem pe primul loc în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singura armă pe care o avem împotriva acestui inamic

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru
19 octombrie 2021, 08:51

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tătaru a vorbit despre epuizarea cadrelor medicale şi despre incapacitatea spitalelor de a trata numărul tot mai mare de pacienţi infectaţi, afirmând că România traversează o perioadă deosebit de grea din punct de vedere sanitar.

„2.347 persoane au murit în ultimele 7 zile. Oboseala şi apăsarea acestui plin val 4 par să ne spulbere şi ultima fărâmă de energie. Se luptă pe toate fronturile, cu toate resursele, cu toată bunăvoinţa. Ne aflăm într-o situaţie extrem de grea, pentru că numărul pacienţilor care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor. La finalul zilei nu suntem roboţi, iar epuizarea îşi spune cuvântul şi se arată chiar şi într-o simplă imagine. Nu mai suntem goi în faţa bolii, aşa cum eram la începutul anului 2020. Ştim care sunt riscurile. Şi, totuşi, suntem pe primul loc în Europa şi în lume la numărul de decese, pentru că majoritatea populaţiei refuză singura armă pe care o avem astăzi împotriva acestui inamic. De ce?”, a transmis preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare sau egală cu 6 la mia de locuitori în 157 de oraşe şi 786 de comune, potrivit ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, incidenţa este peste 10 la mia de locuitori în 52 de oraşe din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă