Neinvitate la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, autoritățile de la Moscova denunță „blasfemia” și „atitudinea imorală” a Regatului Unit

Maria Zaharova
Maria Zaharova
15 septembrie 2022, 21:51

„Considerăm profund imorală această încercare britanică de a folosi tragedia naţională care a atins inimile a milioane de persoane în lume în scopuri geopolitice pentru o reglare de conturi cu ţara noastră”, şi-a exprimat regretul, într-un comunicat, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

„Este o blasfemie faţă de memoria Elisabetei a II-a”, a adăugat ea.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse a deplâns faptul că Regatul Unit foloseşte, în opinia sa, ofensivă rusă din Ucraina ca „pretext” pentru a nu invita niciun lider rus la funeraliile Elisabetei II-a, care vor avea loc luni, la Londra.

„De acum, elitele britanice sunt alături de nazişti”, a spus Zaharova, cu referire la importantul sprijin militar şi financiar oferit Kievului de Londra împotriva intervenţiei militare ruse.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a constituie un eveniment diplomatic de anvergură, la care sunt aşteptate peste 100 de capete încoronate, şefi de stat şi alte personalităţi.

Absenţa Rusiei este o dovadă a relaţiilor diplomatice extrem de tensionate între Moscova şi Londra de mai mulţi ani, de la cazul Skripal, în 2018, la conflictul din Ucraina.

VEZI și Zaharova amenință Washingtonul: Rachete americane cu rază mai lungă pentru Kiev ar însemna încălcarea unei „linii roşii”. SUA ar deveni „parte directă la conflict

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă