Negocierile pentru prelungirea acordului de export de cereale ucrainene pe Marea Neagră vor începe săptămâna viitoare

Ucraina export cereale
Ucraina export cereale
17 februarie 2023, 13:56

„Negocierile privind extinderea coridorului prin care sunt transferate cerealele vor începe într-o săptămână și apoi vom înțelege opiniile tuturor părților”, a declarat ministrul adjunct ucrainean al infrastructurii, Iuriy Vaskov, în timpul unei conferințe privind cerealele organizată la Kiev de compania de consultanță agricolă ProAgro.

„Cred că bunul simț va prevala și coridorul va fi extins”, a spus el.

Potrivit Reuters, acesta a declarat că se exercită presiuni asupra Rusiei nu doar pentru a extinde coridorul, ci și pentru a îmbunătăți modul în care acesta funcționează. „Vedem că inamicul începe să propună noi condiții. Înțelegem că va fi dificil – așa cum a fost în noiembrie”, a spus Vaskov.

Inițiativa privind transportul de cereale pe Marea Neagră, intermediată de ONU și Turcia în iulie anul trecut, a permis exportul de cereale din trei porturi ucrainene.

Acordul a fost prelungit cu încă 120 de zile în noiembrie și urmează să fie reînnoit din nou în martie, dar Rusia a semnalat că este nemulțumită de unele aspecte ale acordului și a cerut ridicarea sancțiunilor care îi afectează exporturile agricole.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă