Negocierile pentru noile funcții, pe final. Președintele Iohannis ar fi solicitat ca guvernul să intre în funcțiune până pe 27 decembrie

20 decembrie 2020, 12:00

La prima oră, liderii coaliției s-au strâns din nou să continue negocierile asupra programului de guvernare dar și pentru împărțirea diverselor structuri guvernamentale.

Potrivit unor surse, liberalii ar urma să preia conducerea ANAF, iar USR PLUS a Casei Naționale de Sănătate.

S-a bătut în cuie desființarea Secției speciale pentru procurori , dar mai sunt unele chestiuni de tranșat în privința legislației electorale și a codului administrativ.

Președintele Iohannis, dar și liderii coaliției și-au planificat ca noul guvern să poată fi instalat înainte de Crăciun și, mai ales, înainte de începerea campaniei de vaccinare anticovid.

Luni, Camera Deputaților și Senatul vor avea primele ședinte în noua componență, rezultată din alegerile făcute de români pe 6 decembrie.

Pentru ca guvernul să ajungă la votul parlamentului, mai trebuie validați parlamentarii, alese conducerile celor două camere și constituite comisiile de specialitate care îi vor audia pe viitorii miniștri.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Elveţia este pe cale să înceapă noi negocieri cu Uniunea Europeană

Blocaj în negocierile pentru comasarea alegerilor și candidați comuni