Negocierile pentru Guvernul Cioloș, eșuate. Premierul desemnat nu renunță la mandatul primit de la președintele Klaus Iohannis

15 octombrie 2021, 18:56

În ședința de vineri a Biroului Executiv, conducerea liberalilor a decis să refuze negocierile cu USR pentru un eventual guvern condus de Dacian Cioloș.

Votul dat moțiunii de cenzură a însemnat ”ruperea coaliției de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Mai mult, Florin Cîțu rămâne varianta de premier propusă de liberali. O spune el însuși, dar o spun și Lucian Bode sau Dan Vîlceanu, despre care se zvonea că ar putea fi propuneri alternative pentru Palatul Victoria.

Dacian Cioloș califică sugestiile liberalilor drept ”porniri emoționale” și spune că nu renunță la mandatul primit de la președintele Iohannis.

Într-o postare pe Facebook, Kelemen Hunor îi reproșează premierului desemnat eșecul negocierilor.

În ciuda declarațiilor categorice, situația nu e deloc limpede. Surse din PNL spun că partidul e scindat. În jur de 40% dintre liberali sau chiar mai mulți ar fi favorabili unei alte propuneri de premier, cum ar fi Lucian Bode.

Deocamdată, calculele parlamentare nu dau șanse unui Guvern Cioloș fără sprijin PNL sau PSD. USR are 80 de parlamentari, dar are nevoie de 234 de voturi pentru învestirea cabinetului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite