Negocieri Putin-Orban la Moscova. Viktor Orban vrea ca Ungaria să profite de pe urma proiectului Turkish Stream

18 septembrie 2018, 22:27

Este prima vizită a premierului ungar în Rusia după ce Vladimir Putin a fost reales ca președinte pentru încă un mandat de 6 ani.

Vladmir Putin: „Ungaria este unul dintre partenerii noştri cheie în Europa. Relaţiile noastre se desfăşoară practic pe toate direcţiile”.

Viktor Orban a venit la Moscova pentru a definitiva un acord pentru anul 2020 care să permită aprovizionarea cu gaze a industriei și populației Ungariei, care depinde în proporție de 60 de sută de hidrocarburile din Rusia.

Liviu Iurea: „La întrevederea cu Putin, premierul Orban a afirmat de două ori că Ungaria vrea să devină o punte de legătură între Vest și Est. Orban și-a exprimat convingerea că, în condițiile sancțiunilor occidentale, cooperarea cu Rusia poate continua, iar anumite proiecte, în special cele din domeniul energetic, pot fi duse la bun sfârșit”.

Pentru că a rămas loială Rusiei, Ungaria a fost lăsată să gestioneze un câmp petrolifer din regiunea Orenburg, unde prelucrează 500 de mii de tone pe an.

Viktor Orban: „Ungaria are nevoie de parteneri buni, capabili. Sunt foarte bucuros că de ani de zile relaţiile noastre sunt echilibrate şi stabile”.

Viktor Orban a obținut promisiunea că o linie a gazoductului Turkish Stream se poate extinde spre Ungaria. În plus, Vladimir Putin a declarat că o firmă rusească va începe curând construcția a două noi reactoare la centrala nucleară Paks din Ungaria.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite