Negocieri pentru guvernul Cîțu. Încep audierile miniștrilor propuși. Ce vor liderii partidelor parlamentare

2 martie 2020, 21:28

Liderii PNL împreună cu Florin Cîțu s-au văzut cu mai mulți parlamentari și spun că încearcă să strângă o majoritate.

Ludovic Orban, președintele PNL: „Vom discuta cu formațiunile politice, cu grupurile parlamentare, pentru a încerca să formăm o majoritate. (…) Încă suntem sub incidența unor acorduri politice pe care le-am semnat cu formațiunile politice și cu grupurile parlamentare pe care noi le-am respectat și le respectăm„.

Kelemen Hunor, președintele UDMR: „Dacă vom fi prezenți, atunci înseamnă că vom vota guvernul Cîțu„. Kelemen Hunor a precizat că totul depinde de discuțiile care urmează.

Social democrații anunță că au toate motivele să voteze împotriva guvernului Cîțu. Cei de la Pro România lasă loc de negocieri și pun condiții pentru susținerea noului cabinet.

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD: „E greu să cred că un ministru care a avut până acum de 3 ori un vot negativ de la parlamentari și nu numai de la parlamentarii Partidului Social Democrat, ultima oară și de la celelalte grupuri parlamentare, va primi de data aceasta un aviz pozitiv. (…) Nu cred că se deșteaptă cineva peste noapte„.

Victor Ponta, președintele Pro România: „Vom face ceea ce-și dorește domnul Cîțu și PNL-ul, și anume nu vom vota. (…) Să-l schimbe pe ministrul Sănătății. Dacă îl schimbă, putem să îi sprijinim în comisii sau chiar în plen”.

Cei de la USR declară că vor stabilitate, dar evită să spuna exact cum vor vota.

Cel mai probabil, votul asupra guvernului Cîțu va fi dat luni, dar matematic sunt șanse minime ca acest cabinet să treacă de Parlament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite