Negocieri în PSD înaintea şedinţei decisive. Există pericolul ieșirii de la guvernare, avertizează unii social-democrați

În PSD se încearcă o reconciliere pe ultima sută de metri. Cerută la unison şi programată pentru mâine, sedinţa de urgenţă a Comitetului Executiv al PSD i-a alarmat pe partizanii lui Tudose, puşi la curent cu intenţiile liderului PSD de a forţa retragerea premierului din fruntea Guvernului. Se vorbeşte despre demisii, inclusiv despre pierderea guvernării. Între timp, a treia grupare, cea a neafiliaţilor, capătă mai multă forţă în partid şi le cere combatanţilor să îngroape securea războiului pentru a preveni ieşirea PSD de la guvernare.

14 Ianuarie 2018, 14:05 (actualizat 14 Ianuarie 2018, 20:07) Știrile TVR |
Negocieri în PSD înaintea ședinței decisive
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Partizanii lui Dragnea și Tudose au folosit ultimele 24 de ore pentru se răfui online. La semnalul dat de șeful PSD, apropiații săi au cerut urgent Comitet Executiv pentru reglarea conturilor în partid.

Vicepreşedinte PSD, Ecaterina Andronescu: Orice fel de putere, din păcate, poate să ameţească oamenii, dacă nu sunt suficient de bine aşezaţi cu picioarele pe pământ şi cu ochii la responsabilitatea pe care şi-au asumat-o.

În replică, susținătorii lui Tudose vorbesc despre un dezastru politic care paște partidul în cazul în care debarcă și al doilea premier într-un an de guvernare.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: Sunt două situaţii posibile: premierul să-şi dea şi varianta numărul doi, în situaţia în care premierul nu-şi va da demisia, am putea să avem un nou episod Grindeanu. Ambele situații sunt creatoare de incertitudini și de riscuri majore pentru PSD.

Timidă la început, vocea celor care susțin scenariul reconcilierii capătă însă forță în partid.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Sigur totul timpul e o echipă și trebuie să lucrăm în echipă. Suntem ancorați toți la momentele de dezbatere dar, de fiecare dată, le-am gestionat cu liniște, cu echilibru și inteligență.

Liderul deputaţilor PSD, Ioan Munteanu: Divergenţele dintre cei doi sunt alimentate de sublocotenenţii acestora, de către unii nemulţumiţi care nu se regăsesc la decizie. Doar luciditatea, inteligenţa celor doi pot pune capăt acestui aşa-zis război.

Inițial adept al tranșării crizei printr-un CEx urgent, Primarul General al Capitalei și-a nuanțat acum poziția.

"Agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De împărţirea în tabere, grupări, zone de interes. Greşit! (...) Cei doi lideri, președintele și premierul, au obligația de a înceta imediat disputele politice! Au greșit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi!" susține Gabriela Firea.

Cele două grupuri strâng rândurile pentru confruntarea de mâine.

Potrivit unor surse din PSD, în această seară, atât Dragnea, cât și Tudose vor avea discuții de taină cu propriii aliați.

De partea lui Dragnea s-au poziționat public liderii PSD Arad, Botoşani, Călăraşi, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Neamţ, Olt, Satu Mare, Sibiu şi Vaslui.

Poziția lui Tudose este susținută de social-democrații din Brăila, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Iaşi, Vrancea și, recent, cei din Caraș-Severin.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 27°C
IASI 24°C 27°C
CLUJ 22°C 23°C
CONSTANTA 22°C 23°C
CRAIOVA 24°C 25°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI