Negociere eșuată a polițiștilor. După două ore de discuții cu autoritățile, un tânăr s-a aruncat de pe o clădire și a murit

5 martie 2021, 14:31

Gestul tânărului a luat prin surprindere pe toată lumea.

Niciunul dintre cei 7 negociatori nu a reușit să-l împiedice să-și ducă planul la capăt.

Alexandru Mon avea 23 de ani și crescuse în orfelinate. Începuse să consume droguri, spun surse judiciare – de la cele ușoare, la droguri de mare risc.

Lucra ca recepționer și, spun aceleași surse, că ar fi fost un adept al teoriilor conspiraționiste. Se pare că ultima iubită îl părăsise de Anul Nou.

După gestul necugetat, medicii și paramedicii de pe ambulanțe au sărit imediat să-i acorde primul ajutor. Au reușit să-l țină în viață încă 40 de minute.

Alături de polițiști s-au aflat și pompierii unității speciale de salvatori. Aceștia susțin că nici măcar saltelele de salvare, dacă ar fi avut în dotare așa ceva, nu ar fi fost utile, din cauza spațiului din fața blocului și a lipsei de cooperare a tânărului.

În România, numai 7 județe au în dotare saltele. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spun că nu sunt cele mai indicate în astfel de cazuri, se folosesc în mod excepțional și doar dacă persoana respectivă cooperează. În plus, este nevoie de o anumită poziție, astfel încât să se reducă riscul producerii unor fracturi. Se apelează la astfel de echipamente doar atunci când lipsesc autospecialele de intervenție și de salvare de la înălțime.

Pe de altă parte, intervenția salvatorilor i-a nemulțumit pe reprezentanții Consiliului Tinerilor Instituționalizați.

Psihologii spun că este greu de înțeles ce a gândit Alexandru Mon și ce l-a împins spre o asemenea decizie. În opinia psihologului, cei 7 negociatori nu au reușit să se înțeleagă cu tânărul pentru că e foarte posibil ca acesta să se fi transpus într-o lume paralelă cu realitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite